Mostarka i Zeničanin izabrani za ministre u Vladi Crne Gore

Foto: N1

Skupština Crne Gore jučer je izabrala novu Vladu na čelu sa Dritanom Abazovićem. Za ministricu kulture i medija izabrana je Maša Vlaović, kao nestranačka osoba, a za ministra odbrane Raško Konjević koji su rodom iz Bosne i Hercegovine.

Vlaović je rođena 1985. godine u Mostaru. U 2008.  godini diplomirala je na Ekonomskom fakultetu na Univerzitetu Crne Gore, smjer međunarodna ekonomija, 2014. završila je osnovne studije na Fakultetu umjetnosti, Teorija i istorija umjetnosti, Univerzitet Donja Gorica dok je 2015. magistrirala na Fakultetu umjetnosti, smjer teorija i istorija savremene umjetnosti, Univerzitet Donja Gorica.

Dobitnica je nagrade Glavnog grada ,,19 Decembar”, nagrade i stipendije “CANU” za izuzetan uspjeh tokom studiranja i nagrade Fakulteta umjetnosti za najboljeg studenta. Trenutno je na doktorskim studijama.

Na Fakultetu umjetnosti angažovana je na predmetima: Istorija umjetnosti baroka i rokokoa, Istorija umjetnosti 18.vijeka i Vizuelna umjetnost i novi mediji. Radila je i kao kustosica muzeja.

Konjević (SDP) je rođen 12. aprila 1979. godine u Zenici. Bio je poslanik u 26. sazivu Skupštine Crne Gore, a ranije je bio ministar finansija u Vladi izbornog povjerenja 2016. godine, ministar unutrašnjih poslova 2012 – 2016. godine;  član Odbora za bezbjednost i odbranu, Odbora za ekonomiju, finansije i budžet i Odbora za međunarodne odnose i evropske integracije u Skupštini Crne Gore, kao i zajedničkog Odbora crnogorskog i evropskog parlamenta (POSP). Obavljao je i dužnost predsjednika Skupštine Glavnog grada Podgorica, 2010 – 2011. godine. Na Fakultetu za poslovne studije “Montenegro Business School” bio je saradnik na predmetu Osnovi menadžmenta, 2005 – 2012. godine. Opširnije ovdje.

Konstitutivna sjednica nove crnogorske vlade biće održana danas. Ko je sve čini pročitajte ovdje.

N1 BiH