Rukometaši “Čelika” igraju derbi susret sa ekipom “Kaknja”

FOTO: Zenicainfo.ba

Narednog vikenda rukometaši “Čelika” u okviru 19. kola Prve rukometne lige Federacije BiH, grupa Sjever igraju derbi susret u gostima sa ekipom “Kaknja”.

Odnosi dva kluba su oduvijek sportski i vrlo korektni, bez sukoba i incidenata. Siguran sam da će tako biti i ovoga puta, pa neka pobijedi sport i sportsko nadmetanje igrača na terenu“, izjavio je pred naredno gostovanje Pane Škrbić, predsjednik RK “Čelik”.

U “Čeliku” pred utakmicu godine vlada puna radna atmosfera. Stručni štab najviše problema ima sa povredama: Amir Došić, a na utakmici u Žepču povrijedio se i mladi i talentovani Muaz Kusić. Povrede još uvijek vuku i Amar Kobilica i Mirsad Čelenka, a zbog posla iz tima povremeno izostaju Edin Gušić, koji nije nastupao u posljednje četiri utakmice, te sjajni Danijel Jurić.

Nažalost, povrede nam diktiraju sastav tima. Preostaje nam da igramo sa onim igračima koji su najzdraviji. U Kakanj idemo da se nadigravamo! Ekipu “Kaknja” izuzetno cijenim ali, kao i uvijek, daćemo svoj maksimum, nadigravaćemo se i pružiti ljubiteljima rukometa dobar i dopadljiv rukomet. Zbog povreda ćemo putnike za Kakanj odrediti tek u subotu, pred sam polazak“, izjavio je trener RK “Čelika” Ljubomir Miki Filipović.

Utakmica godine Kakanj-Čelik kako je nazivaju u zeničkom ligašu igra se u subotu 2. aprila sa početkom u 17 sati. Iz zeničkog ligaša pozvali su svoje navijače da dođu u Kakanj i bodre svoj tim do nove petnaeste pobjede. (M. P.)