U Bosni i Hercegovini 147 novozaraženih koronavirusom, preminulo šest osoba

U protekla 24 sata u Bosni i Hercegovini je registrovano 147 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Od tog broja, u Federaciji BiH je 121 osoba pozitivna na koronavirus, 22 u Republici Srpskoj, a četiri u Brčko distriktu. U istom periodu prijavljeno je šest smrtnih ishoda – u Federaciji BiH dva i četiri u Republici Srpskoj.

U Republici Srpskoj 22 novozaraženih koronavirusom, četiri osobe preminule

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u protekla 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i hospita Ls sv. Vrača u Bijeljini i sv. apostola Luke u Doboju je izvršeno testiranje 183 laboratorijska uzorka, a novi virus korona  potvrđen je kod 22 osobe, dok su u istom periodu prijavljena četiri smrtna slučaja.

Riječ je o 13 muškaraca i devet žena, od kojih su četiri mlađe, devet srednje i devet razreda starije životne dobi.
Prema mjestu prebivališta, devet osoba je iz Banjaluke, pet iz Doboja, četiri iz Trebinja i po jedna iz Zvornika, Novog Goražda, Ribnika i Srpca.

Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske u protekla 24 časa prijavljena su četiri smrtna slučaja. Riječ je o tri muškarca i jednoj ženi, starije životne dobi, od kojih su dvije osobe iz Prijedora i po jedna iz Doboja i Teslića.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 111.641 slučaj virusa korona, a preminula je ukupno 6.331 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj testirano je ukupno 418.025 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 52, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 11, a u ostalim bolnicama 40. Na respiratoru je šest osoba, četiri u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, dvije u drugim bolnicama.

U Federaciji BiH 121 novi slučaj zaraze koronavirusom, preminule dvije osobe

U protekla 24sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljena su ukupno 952 uzorka, od čega je 121 pozitivno na koronavirus, dok su u istom periodu prijavljena dva smrtna ishoda.

Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima/županijama u Federaciji BiH, osim u Bosansko-podrinjskom.Do sada je testirano ukupno 1 231 039 uzoraka, a koronavirus je potvrđen kod 248 655 osoba.U protekla 24 sata u Federaciji BiH prijavljena su dva smrtna ishoda i to u Zeničko-dobojskom i Kantonu Sarajevo.Ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 8 826.

U HNK-u 12 novooboljelih, a na liječenju 13 bolesnika

U Hercegovačko-neretvanskom kantonu u posljednja 24 sata zabilježeno je 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom od 163 testirana uzorka, objavili su  iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite.U kovid bolnici Sveučilišne kliničke bolnice Mostar na bolničkom liječenju trenutno je 13 bolesnika koji su klinički stabilno.

Četiri nova slučaja zaraze u Brčkom

U Brčko distriktu danas su registrovana četiri nova slučaja zaraze kоrоnаvirusom.

bhrt.ba