Zmajevi traže čudo protiv Grčke, potrebna im je podrška

FOTO: Faktor.ba

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras od 20 sati u tuzlanskom Mejdanu, igra revanš-utakmicu predbaraža za Svjetsko prvenstvo protiv Grčke.

Rukometni Zmajevi su srijedu u prvoj utakmici poraženi rezultatom 24:17, pa je pred našim igračima težak zadatak.

Selektor rukometne reprezentacije BiH Toni Čolina rekao je da je u prvom susretu golman Helena bio veoma raspoložen.

Moramo biti puno efikasniji. Imali smo prilike, ali ih nismo realizovali. Imali smo samo tri treninga zajedno prije prve utakmice i bilo je teško uigrati igrače. Mislim da ćemo biti puno rasterećeniji u Mejdanu“, kazao je Čolina na jučerašnjoj konferenciji za medije.

Glave nakon utakmice su bile dole, kaže Čolina, ali su on i kapiten Benjamin Burić pokušali da podignu atmosferu.

Momci će izgorjeti u pozitivnom smislu i mislim da ćemo biti bolji uz podršku publike. Imat ćemo odgovor na najbolje igrače Grčke iz prve utakmice. Vjerujem da se na rezultat iz Grčke moći uzvratiti”, dodao je Čolina.

Selektoru su za večerašnji susret na raspolaganju su sljedeći igrači: Benjamin Burić, Marko Davidović, Dragan Šoljić, Stjepan Jozinović, Admir Ahmetašević, Nebojša Bojić, Alen Ovčina, Marin Vegar, Edin Klis, Mirko Herceg, Marko Lukić, Dino Hamidović, Damir Kadrić, Milan Vukšić, Nikola Jeremić, Ibrahim Haseljić, Luka Perić, Elmir Građan i Amir Muhović.

Ukoliko se naša selekcija plasira u drugi krug baraža, tamo će biti nenositelj, a voljom žrijeba određeno je da rival bude selekcija Crne Gore (jedno od najvećih izenađenja nedavno završenog Evropskog prvenstva).

Ovi susreti su na rasporedu između 11. i 17. aprila, a pobjednici baraža osigurat će plasman na Svjetsko prvenstvo.

Svjetsko prvenstvo igra se od 11. do 29. januara naredne godine u Poljskoj i Švedskoj. Na njemu će nastupati 32 reprezentacije iz pet konfederacija, a utakmice će se igrati u devet gradova.

Već je poznato 14 učesnika Svjetskog prvenstva, a to su: Poljska, Švedska, Danska, Francuska, Norveška, Španija, Bahrein, Iran, Katar, Saudijska Arabija, Argentina, Brazil, Čile i Urugvaj.

Faktor.ba