TK “Čelik” organizator turnira Tennis Europe za juniore i juniorke

FOTO: Zenicainfo.ba

Na zvaničnoj web stranici Teniskog saveza BiH objavljen je kalendar takmičenja za 2022. godinu. Ovogodišnja sezona zvanično je počela je zimskim prvenstvima u Tuzli, Sarajevu, Banjaluci i Širokom Brijegu koja su održana tokom januara i februara.

Za mart su planirana samo dva turnira u Širokom Brijegu u kategoriji do 10 i 12 godina. U aprilu slijedi sedam takmičenja. Maj će započeti tradicionalnim turnirom Tennis Europe za juniore i juniorke do 16 godina koji se održava u Zenici. Organizator ovog takmičenja je tenis klub “Čelik”.

Što se tiče toga, mi smo još u septembru prošle godine aplicirali. Polovinom decembra je odobren turnir. Jedina izmjena ove godine je što se na našu inicijativu, tenis kluba “Čelik” pomjeren je termin za jednu sedmicu kasnije. Nekako smo prerano ulazili u april mjesec. Ne budu spremni ni tereni, malo nas i vrijeme stavlja u nezgodnu situaciju. Turnir je predviđen od 2. do 7. maja. Kvalifikacije idu nešto ranije. Nadamo se da će sve biti  dobro što se tiče i zdravstvene situacije“, izjavila je za Zenicainfo.ba, Azra Baručija-Koluh generalni sekretar TK “Čelik”.

Tokom maja u našoj zemlji planirano je održavanje ukupno 14 turnira među kojima je i zenički. Međunarodni turnir Tennis Europe do 16 godina  jedan je od četiri takmičenja iz kalendara čiji će organizator biti zenički “Čelik”. Tokom godine održaće se i sljedeća takmičenja. To su: Otvoreno prvenstvo Zenice do 10 godina 18. i 19. juna. Turnir 2. kategorije u konkurenciji do 12 godina planiran je za 16. i 17. juli na Kamberovića polju. Početkom septembra održaće se tradicionalni Poli kup, turnir prve kategorije u konkurenciji do 14 godina. I ove godine tenis klub “Čelik” jedini je zenički klub koji dobio organizaciju domaćih takmičenja i time omogućio zeničkim teniskim nadama da nastupe i na domaćem terenu. Najveći broj takmičenja iz kalendara Tenis saveza BiH planiran je od maja do septembra mjeseca. (M. P.)