OMS Zenica: Interreligijski kamp za mlade pod nazivom “Upoznaj-moli-sarađuj”

FOTO: Zenicainfo.ba

Odbor za međureligijsku saradnju u Zenici – Međureligijskog vijeća Bosne i Hercegovine, uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, organizator je Interreligijskog kampa mladih, koji se održava od 14. do 20. februara, u prostoru Sportsko-rekreacijskog centra “Ajdinovići” – Olovo.

Sportsko-rekreacijski centar Ajdinovići u Olovu šest dana je domaćin mladim ljudima širom Bosne i Hercegovine koji su učesnici Interreligijskog kampa mladih pod nazivom “Upoznaj-moli-sarađuj”. Osnovni cilj kampa je upoznavanje mladih različitih vjeroispovijesti i njihov doprinos izgradnji i očuvanju trajnog mira, i to putem tema poput tranzicijske pravde i suočavanja s prošlošću.

Program kampa će biti ispunjen različitim grupnim i individualnim radom, predavanjima eminentnih predavača, sportskim te zabavnim sadržajima. Ovo je dobra prilika da se mladi ljudi iz različitih sredina BiH okupe i zajedno razmišljaju o različitim temama“, kaže Kenan Hodžić, iz Odbora za međureligijsku saradnju u Zenici.

Šestodnevni susreti mladih imaju za namjeru podstaći mlade na aktivno promišljanje ali i djelovanje putem lokalnih organizacija na uspostavi i izgradnji dijaloga, znajući vrijednost mostova saradnje, ali s druge strane znajući pogubnost zidova nepoznavanja i neprihvaćanja za naše društvo. Reportažu o interreligijskom kampu mladih „Upoznaj – moli- sarađuj” možete pogledati na našem programu u petak u 21 sat i 30 minuta. (B. D.)