Pretežno oblačno sa kišom u južnim i jugozapadnim dijelovima BiH

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno oblačno vrijeme sa kišom u južnim i jugozapadnim dijelovima.

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica -3 stupnja, Doboj 4, Livno i Sokolac 5, Bijeljina 6, Grude i Zenica 7, Drvar i Sarajevo 8, Bugojno 9, Jajce, Mostar, Srebrenica i Trebinje 10, Bihać, Gradačac i Tuzla 11, Sanski Most 12, Banja Luka i Neum 13 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 932 milibara, za 10 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Danas će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom u nizinama i snijegom u višim područjima. U večernjim satima slab snijeg i u nizinama u centralne i istočne Bosne. Vjetar umjerene jačine. U jutarnjim satima jugo koje će promijenuti smjer na sjever. Povremeno će biti i jakih udara vjetra. Od večernjih sati i tokom noći na utorak se očekuje jaka bura. Temperaturama zraka većinom između 5 i 11, na jugu i do 14 stupnjeva. Tokom dana, temperature zraka u padu.

Pretežno oblačno vrijeme u narednim danima

Pretežno oblačno vrijeme očekuje se u utorak, 8. februara u centralnim i istočnim područjima gdje u jutarnjim satima lokalno može padati slab snijeg.

U ostalim područjima umjereno oblačno i sunčanije. Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne jaka bura koja će poslije podne oslabiti. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, na jugu do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8, na jugu i u Krajini do 10 stepeni.

U srijedu se više oblačnosti očekuje prije podne u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Razvedravanje u drugom dijelu dana. U ostalim područjima pretežno sunčano. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, na jugu zemlje do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12 stepeni.

U Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme bit će u četvrtak. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 3, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 14 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.