Sljedeće sedmice temperature zraka i do minus 15

FOTO: bhrt.ba

Danas se u Bosni očekuje postepeno naoblačenje prije podne. Uglavnom će padati snijeg, a u nizinama može padati i susnježica. Većina padavina je na području Krajine i centralne Bosne. U Hercegovini vedro prije podne. Povećanje oblačnosti u drugoj polovini dana. U poslijepodnevnim satima slab snijeg može padati na sjeveru i istoku Hercegovine.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između minus četiri i dva, na jugu zemlje do osam stepeni.

U Sarajevu postepeno naoblačenje prije podne. Slab snijeg je moguć u poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko minus tri, prognoza je meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

U ponedjeljak u Bosni se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima lokalno može padati slab snijeg na području Krajine, istočne i centralne Bosne. U Hercegovini pretežno sunčano. Više oblačnosti prije podne na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus deset i minus četiri, na jugu zemlje od minus tri do jedan. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između minus pet i nula, na jugu zemlje do sedam stepeni.

U utorak u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno vedro. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus 15 i minus devet, na jugu zemlje od minus pet do nula. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između minus pet i nula, na jugu zemlje do sedam stepeni.

U srijedu se više oblačnosti se očekuje na istoku i sjeveroistoku Bosne. U većem dijelu Bosne mala do umjerena naoblaka. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između minus deset i minus četiri, na jugu zemlje od minus dva do dva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između minus dva i tri, na jugu zemlje do osam stepeni.

bhrt.ba