Odličan nastup mlade zeničke skijašice Dajre Duraković

FOTO: Zenicainfo.ba

Ovogodišnju takmičarsku sezonu mlada zenička skijašica Dajra Duraković, članica ski kluba “Zenica 2010” otvorila je odličnim nastupom na međunarodnoj trci „Prvi kriterij snijega“ Sljeme 2022. godine koji se održava 11. i 12. januara.

Prvog dana takmičenja Dajra je u slalomu nakon dvije trke zauzela drugo mjesto sa vremenom 1.57,76. Pobjednica je bila hrvatska skijašica Pia Vučinić. Danas drugog dana takmičenja u veleslalomu zenička skijašica osvojila je treće mjesto sa vremenom 2:04,37. Pobjednica je Uma Orešić dok je druga bila Ema Tomljenović obje iz Hrvatske. Nakon priprema u Austriji i Italiji i odličnih  rezultata na Sljemenu, Dajra Duraković koja nastupa u kategoriji mlađih kadetkinja najavila je uspješnu  sezonu. Naredni nastup je očekuje 28. februara na Kupu Topolino u Italiji. Prije toga u BiH 29. i 30. januara vozi se kup “Srebrena Lisica” na Bjelašnici u slalomu i veleslalomu.

Na Sljemenu je nastupila još jedna zenička skijašica Taira Šahbazović u kategoriji starijih kadetkinja. U slalomu se plasirala na 12. mjesto dok je u veleslalomu bila sedma. (M. P.)