OKK “Čelik” ostao bez trenera i najboljeg igrača

FOTO: Zenicainfo.ba

Nestabilna finansijska situacija koja traje duži vremenski period i nemogućnost kontrolisanja finansijskih tokova doveli su do kašnjenja isplata stručnom štabu i igračima u košarkaškom klubu “Čelik”.

Dodatna nervoza odrazila se na igru pa su i rezultati bili lošiji. Uprava na čelu sa Goranom Bulajićem uspjela je juče treneru i igračima isplatiti jednu platu i to za septembar. Postignut je sporazumni raskid ugovora sa trenerom Josipom Pandžom i košarkašem Milivojem Božovićem.

Nisu to problemi koji su nastupili samo nakon utakmice protiv “Leotara”. To su problemi od ranije. Generalno situacija je što se tiče finansiranja postala nestabilna. Jučer smo na zajedničkom sastanku, uspjeli isplatiti jednu zaostalu platu za septembar. Igračima je saopštena generalno situacija oko kluba. Juče smo postigli načelni dogovor o sporazumnom raskidu ugovora sa trenerom Josipom Pandžom i košarkašom Milivojem Božovićem“, potvrdio je za Zenicainfo.ba Goran Bulajić, predsjednik OKK “Čelik”.

Goran Bulajić

Ostali igrači bi tokom dana a najkasnije do srijede 8. decembra trebali da se izjasne o svom statusu u klubu i pod kojim uslovima će nastaviti da igraju. Kako je danas u izjavi za Zenicainfo.ba potvrdio Goran Bulajić, predsjednik kluba, zenički ligaš će nastaviti takmičenje sa izmjenjenim rosterom.

Prema neprovjerenim informacijama dosadašnji trener “Čelika” Josip Pandža i košarkaš Milivoje Božović, karijeru će najvjerovatnije nastaviti u “Budućnosti” iz Bijeljine članu Prve lige Republike Srpske. (M. P.)