OŠ “Miroslav Krleža” Zenica na najljepši način čestitali Dan državnosti

Donosimo jedna ljepšu i vedriju stranu ovog grada. Najljepši poklon domovini je onaj koji poklanjaju djeca. Tako su učenici zajedno sa nastavnim osobljem Osnovne škole “Miroslav Krleža” svojoj domovini na najljepši način čestitali Dan državnosti. Na neobičan način privukli su pažnju ne samo svojih sugrađana već su pohvale dobili iz cijele BiH ali i iz regiona. Oni su naša vojska najjača. 

Spot koji svaki dan broji sve više pregleda na društvenim mrežama nastao je spontano, i to kao ideja prilikom pripremanja priredbe za Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Sam spot nosi dvije vrlo važne poruke koje smo na odličan način predstavili široj javnosti. Spot je jedna divna priča u kojem govorimo o ljubavi prema domovini, empatiji, međusobnoj podršci i prihvatanju različitosti. Učiteljica Azra Ahmić i njeno odjeljenje četvrtog razreda žive ovu priču već četvrtu godinu i sam spot je samo mali dio te priče“, kaže Elzina Muratović Tutmić, pedagogica u Osnovnoj školi „Miroslav Krleža“.

Elzina Muratović Tutmić

Ovo je jedina zenička škola u kojoj se uči znakovni jezik i Berina Ćorić, asistentica za znakovni jezik kaže kako je na ovaj projekat izuzetno ponosna.

Ako ste prilikom gledanja spota naučili barem jednu riječ na znakovnom jeziku, kada budete u prilici da sretnete neku gluhu osobu pokažite joj to, jer sam sigurna da ćete na taj način njima dati podršku i razumijevanje za svijet tišine u kojem oni žive“, ponosno ističe Berina.

Berina Ćorić

Aida Habibović, v.d. direktorica ove škole izuzetno je ponosna na svoje učenike i nastavno osoblje.

Iznenađeni smo jačinom publiciteta koje je izazvao spot kako u našoj zemlji tako i u regionu. Dobili smo mnogo poruka podrške. Najviše smo ponosni na emociju koju je izazvao spot“, dodala je na kraju Aida Habibović.

Aida Habibović

Najljepši poklon domovini je onaj koji poklanjaju djeca. Na neobičan način učenici ove zeničke osnovne škole privukli su pažnju ne samo svojih sugrađana već su pohvale dobili iz cijele BiH ali i iz regiona. Spot možete pogledati na ovom linku ispod teksta. ( B. D.)