Košarkaši Čelika uz podršku publike vjeruju u domaću pobjedu protiv Leotara

Za razliku od prošlogodišnje sezone kada su u društvu najboljih košarkaškog prvenstva BIH bili najprijatnije iznenađenje, ova sezona za Košarkaški klub Čelik protiče sa dosta problema.

Loša finansijska situacija, povrede i bolest igrača, loš učinak u pet odigranih kola neki su od glavnih problema sa kojima se susreću. Narednog vikenda Čelik će u okviru  7. kola ugostiti ekipu Leotara iz Trebinja. Za tim trenera Josipa Pandže je to prilika da poprave bodovni saldo i da pobjegnu sa dna tabele.

„Čudno zvuči ali mi smo odigrali najbolju utakmicu u Širokom. Dvije minute do kraja bili smo na četiri poena razlike i imali smo promašeni zicer. Nakon toga naša se igra raspala. Mislim da je rezultat veći nego što je trenutno stanje na terenu. Igrali smo četiri utakmice na strani i napokon dolazi neka utakmica kući. Leotar nas je dobio sve četiri utakmice prošle sezone. Izuzetno su jaki i najavili su visoke ambicije. Poraz protiv Borca će ih dodatno motivisati. Mi imamo svoj kvalitet vjerujemo u ovaj tim i nadam se pobjedi“, izjavio je za Zenicainfo.ba trener Čelika, Josip Pandža.

Gosti u Zenicu stižu nakon poraza na domaćem parketu od Borca ali i sa učinkom od 3 pobjede i 3 poraza. Leotar je sedmi na tabeli sa 9 bodova, dok je Čelik posljednji na 13 .poziciji sa 1 pobjedom i 4 poraza i sa 6 bodova.

„Dolazi nam ekipa Leotara. Mi očekujemo prije svega podršku sa tribina. Naporno radimo i treniramo. Težak raspored je kumovao da imamo nešto lošiji skor. Međutim ja vjerujem da nam dolazi nešto lakši raspored i da možemo skor okrenuti u pozitivnom smjeru. Pozivam publiku da nam pomognu da upišemo pobjedu“, optimista je košarkaš Haris Ćurevac.

Utakmica Čelik-Leotar igra se u subotu 4. decembra u Areni Husejin Smajlović od 17 sati.(M.P.)