Ženska “A” nogometna reprezentacija BiH pobijedila Maltu

FOTO: nfsbih.ba

Ženska „A“ nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je prvu pobjedu u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će 2023. godine biti održano u Australiji i Novom Zelandu. Naša reprezentacija pobijedila je danas Maltu sa 1:0.

Pobjedonosni pogodak za naš tim postigla je Maja Jelčić u 36. minuti susreta. U drugom dijelu utakmice izabranice Samire Hurem imale su  terensku inicijativu. Sofija Krajšumović bila je u prilici u 60’ minuti. Nakon toga dobre  prilike imale su Jelčić i  Milenković u 86’. Minutu poslije Krajšumović pogađa prečku.

Nakon susreta selektorka Samira Hurem je izjavila:

Naše igračice su pokazale kvalitet, ali veoma teško je igrati u ovo doba godine, kada su vremenski uslovi lošiji, što se odrazi i na teren. Sve to više odgovara ekipi koja se brani i čestitam našim igračicama na onom što su pokazale danas. Žao mi je što nismo postigli više golova, a i protivnice su imale svoje prilike. Ovo je mlad tim i logično je da tu bude i određenih grešaka. Drago mi je što smo osvojili tri boda i sigurna sam da ćemo imati bolje rezultate u nastavku kvalifikacija.

Reprezentacija BiH kvalifikacije nastavlja u aprilu naredne godine utakmicama sa Azerbejdžanom i Crnom Gorom. (M. P.)