MNK “Nemari” upisali treću uzastopnu pobjedu

FOTO: Zenicainfo.ba

Treću uzastopnu pobjedu upisao je malonogometni klub “Neimari” iz Zenice. Na gostovanju u Goraždu kod Drine, zenički ligaš je pobjedio sa 2:8. Poluvrijeme je bilo 1:4 za Zeničane. 

Za Neimare Hadis Krehmić postigao je 3. kola u 3, 6 i 9 minuti, Alija Bajrić je takođe  postigao tri  gola u 24, 38 i 39  minuti i Amir Baručija takođe dva gola u 15 i 26 minuti. Ovo je treća pobjeda zeničke ekipe „Neimari”. U prva dva kola „Neimari“ su zabilježili dvije domaće pobjede, protiv ekipa “Vitez” i “Centar”. “Neimari” su prvi sa 9 bodova. U narednom, 4. kolu „Neimari“ su domaćini ekipi MNK “Novi Travnik”.

Nakon utakmice, na zvaničnoj Facebook stranici MNK “Neimari” oglasili su se saopštenjem za javnost u kojem se između ostalog kaže sljedeće:

U ovoj zasluženoj pobjedi naši momci su morali se boriti sa mnogo prepreka, a najteže su nekorektno ponašanje domaće ekipe i sudijskog dvojca. Psovanje od strane domaćeg igrača sa terena našem treneru i podatak da smo jedina dva gola primili iz penala i deseterca slute na ono što se dešavalo našoj ekipi na ovom teškom gostovanju. Sve ekipe koje su gostovale na području Goražda i okoline znaju o čemu govorimo. Poražavajuće je za sve kolektive i savezne institucije svih nivoa da se ovako nešto dešava neprestano. Mi, kao kolektiv MNK “Neimari”, u našoj Zenici ćemo da dočekamo svaku ekipu na fer i sportski način i omogućiti sve uslove za fer i korektno natjecanje, bez obzira kako se oni odnosili prema nama. Budite nam podrška!

SPORT I FAIR PLAY iznad svega!!!“, kaže se na kraju saopštenja za javnost MNK “Neimari”. (M. P.)