12.8 C
Zenica
Subota, 20 Aprila, 2024
Naslovnica Aktuelno Šta je potrebno za ulaz na Bilino polje protiv Finske i Ukrajine,...

Šta je potrebno za ulaz na Bilino polje protiv Finske i Ukrajine, definitivno bez navijačkih rekvizita

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine odlučujuće dvije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Finske i Ukrajine može igrati pred punim tribinama stadiona Bilino polje.

Ovu odluku jučer je donio Krizni štab Ministarstva zdravstva zeničko-dobojskog kantona, a FSBiH je danas to potvrdio.

Nakon što je Fudbalski savez Bosne i Hercegovine 15. oktobra 2021. godine Kriznom štabu Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona poslao zahtjev za odobrenje prisustva publike u punom kapacitetu stadiona Bilino polje u Zenici za utakmice kvalifikacija za SP sa Finskom i Ukrajinom, danas je na adresu Saveza stiglo zvanično odobrenje KŠ MZZDK po ovom zahtjevu“, saopćeno je iz FSBiH.

Savez je objavio i Odluku KŠ MZZDK, prema kojoj, između ostalog, navijači neće moći unijeti navijačke rekvizite na tribine.

Obaveza se organizator profesionalnog sportskog takmičenja da osigura sljedeće higijensko-epidemiološke mjere: da svi prisutni gledaoci na tribinama moraju pravilno nositi maske i ne smiju posjedovati navijačke rekvizite“, piše između ostalog, u Odluci.

Također, na stadion će moći ući ako posjeduju: negativan antigenski ili PCR test ne stariji od 48 sati ili potvrdu o prebolovanom COVID-19, ne stariju od šest mjeseci ili potvrdu o završenoj vakcinaciji.

Odluku KŠ Ministarstva zdravstva ZDK možete pročitati OVDJE.

faktor.ba

Hide picture