Posjetom Starini, Bistrici i Topčić Polju, gradonačelnik i saradnici započeli novi ciklus razgovora sa građanima

FOTO: zenica.ba

Praksu direktne komunikacije sa građanima i posjete mjesnim zajednicama na području Zenice, gradonačelnik Fuad Kasumović sa saradnicima iz resornih službi započeo je u ponedjeljak, obilaskom mjesnih zajednica Starina, Bistrica i Topčić Polje.

Sastanacima održanim u obnovljenim salama društvenih domova prisustvovao je veći broj građana koji su u direktnom razgovoru sa gradonačelnikom i saradnicima prezentirali probleme sa kojima se susreću stanovnici ova tri naselja Nemilskog sliva.

Cilj posjete je da kroz razgovore sa sugrađanima odredimo prioritete koje treba uraditi da kraja 2021. godine, a obzirom da je u pripremi i Nacrt Budžeta za 2022. godinu, i da odmah planiramo sredstva za realizaciju infrastrukturnih projekata u svakom naselju tokom 2022. godine. Sretan sam što su građani iskazali interes za ovakav vid saradnje i da sudeći prema iskazanim potrebama, imaju sve manje komunalnih problema. U posljednje četiri godine značajno smo unaprijedili infrastrukturu u ovim mjesnim zajednicama, što su i ovi razgovori pokazali. Naravno, to ne znači da u budućnosti nećemo ravnomjerno ulagati u svako zeničko naselje. Sve ideje i sugestije mještana su evidentirane i bit će urađene onako kako smo se i dogovorili“, kazao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Predsjednici mjesnih zajednica Starina, Hidajet Huremović, Bistrica, Ramo Oruč i Topčić Polje, Suad Skopljak, u ime stanovnika svojih naselja zahvalili su se gradonačelniku i Gradskoj upravi na unaprijeđenju infrastrukture koje izvršeno u proteklih nekoliko godina.

Nekoliko podzida, više stotinama metara asfaltiranja i betoniranja lokalnih puteva, izgradnja dječijih igrališta, uglavnom su prioritetni ciljevi stanovnika ovog kraja. Za neke od problema već su osigurana sredstva i gradonačelnik je dao zadatke resornim službama da se odmah krene sa realizacijom“, kaže Mujo Garanović, sekretar mjesnih zajednica.

U narednim danima gradonačelnik sa saradnicima će posjetiti preostalih 71 mjesnu zajednicu, a za danas, utorak planiran je sastanak sa stanovnicima.

MZ Bističak u 13:30 sati, MZ Orahovica u 15:00 sati i MZ Nemila u 16:30 sati.

zenica.ba