Svečanost u Putovićima povodom asfaltiranja puta

Prigodnom svečanošću privedene su kraju aktivnosti na asfaltiranju puta u mjesnoj zajednici Putovići. Radovi se finansiraju iz gradskog budžeta.

Prioritet u Putovićima, po riječima gradonačelnika Fuada Kasumovića bila je kanalizacija što su u upravi primjetili prije par mjeseci. “Na tom planu“, kaže on, “uradili smo pola posla, a ovih dana se otvara tender za drugu polovinu“.

Tako će ova mjesna zajednica biti riješena sa kanalizacijom kompletno i sve po propisima o zaštiti okoliša. U međuvremenu smo, kada smo završili sve zemljane radove, asfaltirali ulicu sve do Doma i nastavljamo dalje sa radovima. U razgovoru sa mještanima sam saznao da su imali problem sa kampovima koji su ostali od rata, a koji sada predstavljaju ruglo. Naredio sam da se u narednih deset dana sruše ovi objekti i oni koji ih zloupotrebljavaju isele kako bi ljudi i djeca mogli dolaziti i igrati lopte jer ne priliči ovoj mjesnoj zajednici ono što se gore događa“, izjavio je gradonačelnik Kasumović.

Hidajet Hrustanović predstavnik je mjesne zajednice Putovići. On se zahvaljuje Gradskoj upravi na čelu sa gradonačelnikom i kaže kako ovakav posao nije urađen šest decenija.

Sada smo ravni čaršiji i gradu. Asfalt je urađen do kampa 250 metara sa rigolima. Zahvaljujem sa gradonačelniku Kasumoviću i našem vijećniku Šabanoviću koji se bori za naše interese“, izjavio je Hrustanović.

On ima prijedlog da ovaj asfalitirani put dobije ime po gradonačelniku Fuadu Kasumoviću. (S. G./ D. T.)