Privredna komora ZDK predstavila svoje projekte na Sajmu ekologije u Bihaću

Predstavnici Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona, boravili su u Bihaću, za vrijeme održavanja 18. međunarodnog sajma ekologije – EKOBIS 2021., koji je organizirala Privredna komora Unsko-sanskog kantona.

Ove godine na tom sajmu je bilo prisutno više od 200 izlagača iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Slovenije. Posjetiteljima je bilo prezentirano mnogo sadržaja.

„Tema EKOBISA bila je elektromobilnost kao i prezentacija i promocija hibridnih električnih automobila, odnosno njihove prednosti u očuvanju okoliša“ ističe Diana Babić, predsjednica Privredne komore ZDK.

Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona je prvog dana sajma prezentirala jedan projekat koji je implementiran zahvaljujući finansijskoj podršci Fondacije Helvetas Moja budućnost pod nazivom „Digitalna platforma za promociju investicijskih potencijala Zeničko-dobojskog kantona“, a koji predstavlja nadogradnju na postojeću web stranicu Privredne komore i predstavlja savremen alat za animiranje domaćih i stranih investitora uključujući i bh.dijasporu.

„Cilj Digitalne platforme jeste unapređenje poduzetništva u Zeničko-dobojskom kantonu, te zadržavanje postojećih i otvaranje novih radnih mjesta na području Kantona“, završava Babić. (B.M.)