Članovi Udruženja veterana BH rata i odbrane bosanske časti posjetili Memorijalni centar Potočari

U subotu 18.9.2021. godine Udruženje veterana BH rata i odbrane bosanske časti Zenica posjetilo je Memorijalni centar Potočari i prostor mezarja Srebrenica.

U sklopu provođenja programskih aktivnosti predviđenih za ovu godinu kao i skoro obilježavanje tri godine postojanja Udruženja veterana BH rata i odbrane bosanske časti Zenica organizovalo je jednodnevnu posjetu mjestu genocida i masovnog stradanja Bošnjaka u Srebrenici. Članovi Udruženja uz prigodno predavanje kustosa Centra imali su priliku pogledati dokumentarni film o dešavanjima u Srebrenici kao i izložbu u Centru.

Predsjednik Udruženja, Hajriz Doglod, istakao je da su zli umovi zli bilo gdje na svijetu, te da je ovo bio narativ smišljenog ubijanja i etničkog čišćenja. Posebna čast Udruženju predstavljalo je uručivanje zahvalnice i drugih prigodnih poklona hrabroj majci i upornom borcu za pravdu, nani Fati Orlović. Predstavnik Skupštine Udruženja Sidik Hinović zajedno sa nekolicinom članova iz Udruženja zahvalnicu i poklone nani Fati Orlović uručio je u Konjević Polju. Udruženje veterana BH rata i bosanske časti Zenica najavljuje niz aktivnosti od kojih je prva koja slijedi postavljanje spomen obilježja poginulim pripadnicima Armije BiH u Zavidovićima. (A.K.)