ZEDA: Održana kreativna radionica – Crtanje na aluminijskoj foliji

FOTO: Zenicainfo.ba

Crtanje na aluminijskoj foliji – bila je tema danas održane radionice, koju je za zainteresovane u svojim prostorima organizovala Zenička razvojna agencija ZEDA. Bila je to treća radionica, održana u sklopu četvrtog ciklusa projekta „Budi kreativan i ti”.

Danas smo se okupili da naučimo osnove crtanja na aluminijskoj foliji, a svaka od žena učesnica ove radionice, zahvaljujući svojoj kreativnosti, može dalje razviti svoje sposobnosti pa i biznis, kako sam zapravo i ja počela i uspostavila vlastiti biznis“, kaže Ajla Aščerić, edukatorica tokom današnje radionice.

Ajla Aščerić

Ja sam u stvari diplomirani ekonomista, ali unazad već godinu i po intenzivno se bavim crtanjem na alu foliji i taj mi je hobi prešao u jedan ozbiljan biznis, ali ljudi su prepoznali moj rad, dopao im se i obzirom da su to unikati, već sada mogu reći da lijepo zaradim, što mi je cilj da postignem i kod učesnica današnje radionice, odnosno da im prenesem prvo vlastito znanje i vještinu, što će im  omogućiti dalji razvoj, pa i mogućnost biznisa“, ističe edukatorica današnje radionice posvećene crtanju na aluminijskoj foliji.

Cilj projekta „Budi kreativan i ti“ kojeg finansiraju Agencija ZEDA i Grad Zenica i jeste sticanje novih vještina, učenje novih tehnika, jačanje kompetencija i ekonomsko osnaživanje žena. (V. J.)