Savez izviđača grada Zenice: Ove godine na Boračkom jezeru boravilo oko 700 djece

FOTO: Facebook - Izviđači

Savez izviđača grada Zenice i ove godine je, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, organizovao izviđački ljetni kamp na Boračkom jezeru koji je trajao od 4. jula pa sve do 26. augusta.

Ove godine je izviđačko ljeto nosilo naziv „Ljeto pod zvijezdama“, budući da su imali šarolik sastav učesnika, u prosjeku kroz sedam smjena prošlo je oko 700 djece iz našeg grada, bila su tu i djeca iz Javne ustanove „Dom i porodica“, djeca iz Jedinstvene organizacije boraca, djeca iz mlađe kategorije Ragbi kluba “Čelik”, Ženskog odbojkaškog kluba “Ruki” i izviđači.

„Mi bismo voljeli da roditelji više pažnje posvete aspektu boravka na Boračkom jezeru, u prirodi jer imamo jako dobro uređene sadržaje: od zip line, adrenalinskog parka, poligon za streličarstvo, plivanje, sjedenje kraj logorske vatre što doprinosi razvoju ličnosti mladih ljudi i aktivno bavljenje sportom“, ističe Edin Šarić, predsjednik Saveza izviđača grada Zenice.

Savez izviđača grada Zenica je ove godine organizovao i izviđačke škole, treninge kao i instruktorske seminare koji su okupili veliki broj međunarodnih instruktora. Kako ističe naš sagovornik, Savez već 59 godina organizuje ljetovanje na Boračkom jezeru, pa će i u budućnosti nastaviti sa ovom tradicijom. (B. M.)