Zenica: Održano polufinalno takmičenje Sportskih igara mladih

Polufinalno takmičenje Plazma sportskih igara mladih u Zenici, pod pokroviteljstvom Grada Zenice, održano je jučer u Areni „Husejin Smajlović“.

„Ovo su jedanaeste po redu Plazma sportske igre mladih. Kao i svih godina do sada, obilazimo preko 40 gradova u BiH, nakon toga slijede prve polufinalne završnice po regijama“, navodi Samedin Bajrović, koordinator takmičenja Sportskih igara mladih.

Okupljeni dječaci i djevojčice bili su pobjednici iz Kaknja, Travnika, Maglaja, Doboja i Bugojna.Takmičenje je organizovano u 4 grupe; Coca-cola CUP u fudbalu gdje su se takmičili dječaci koji su 2006 godište i mlađi, Ultra Cup u fudbalu gdje su dječaci 2010 godište i mlađi, te košarka u muškoj i ženskoj konkurenciji i odbojka za djevojke.

Jučerašnji pobjednici  iz Coca-cola CUP-a je Mladost iz Kaknja i Port-Prevent  iz Bugojna. Na takmičenju Ultra CUP-a pobjednik je FK Željezničar iz Doboja. Na takmičenju iz košarke za djevojke pobjedu je odnijela Djetelina iz Maglaja, a u konkurenciji dječaka titulu pobjednika odnio je Junior Street Boys iz Maglaja te Oggy iz Travnika. U odbojkaškoj konkurenciji za djevojke pobijedila je Naša škola sporta iz Kaknja.

„Finalno takmičenje bit će održano  šestog i sedmog jula u Sarajevu gdje imamo pobjednike svih regija i pobjednik na tom takmičenju ide na veliko regionalno finale u Split koje će biti u august.“, završava naš sagovornik.

Bitno je naglasiti da se sva takmičenja, kao i prethodne godine, održavaju uz pridržavanje svih epidemioloških mjera kao i uz dozvole svih nadležnih institucija.(B.M.)