U subotu lutkarska predstava za djecu u BNP-u

Subota, 8. maj u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica je rezervisana za najmlađu publiku, te će tako u 18 sati biti izvedena predstava za djecu „Psić boje neba“.

Predstava je premijerno izvedena krajm mjeseca februara u produkciji Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica i autorski je projekat rediteljskog dvojca Darka Kovačovskog i Nadje Vasileve.

Prema riječima reditelja Kovačovskog „Psić boje neba“ je „predstava koja govori o tome kako bi se trebalo boriti za svoje mjesto ispod neba. Mali pas koji se rodio plave boje pati od kompleksa niže vrijednosti i zato bježi od problema. U predstavi ga njegov novi prijatelj mornar Džef prihvata onakvog kakav jeste i iz te ljubavi Plavi Psić pronalazi svoj način da se bori sa problemima koji ga okružuju. Naravno, priča ne bi bila zanimljiva da intrigu ne pokreće antagonista Crni Mačak… Ipak, kroz tekst naše predstave i kroz prikazivanje drugačijeg, dešava se spoznaja psa čiji lik nikoga neće ostaviti ravnodušnim.“

Tekst i režiju predstave potpisuju Darko Kovačovski i Nadia Vasileva, kao i kreaciju i izradu lutaka.  U predstavi igraju: Snežana Vidović, Adna Hasanić, Tamara Milićević-Stilić i Igda Jarić. Scenografija i kostimografija predstave je povjerena Nadiji Vasilevoj, a izbor muzike Darku Kovačovskom.

Već u utorak, 11. maja u 18.30 sati u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica će biti izvedena predstava „Ko smo?“ u režiji Lane Delić i u produkciji Scene „Studio“ Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Sve programske aktivnosti Bosanskog narodnog pozorišta Zenica se odvijaju u skladu sa propisanim higijensko-epidemiološkim mjerama.

Služba za odnose s javnošću Bosanskog narodnog pozorišta Zenica