Napreduju radovi na izgradnji Eko kuće Smetovi

Radovi na izgradnji Eko kuće na Smetovima uveliko su odmakli, a kako ističu izvođači radova, firma Neimar iz Zenice, rezultat bi bio još vidljiviji da su tokom proteklih 45 dana bili bolji vremenski uslovi.

Podsjetimo, kamen temeljac za izgradnju Eko kuće na Smetovima položen je 20. marta na dan Grada Zenica. I pored loših vremenskih uslova, snijega i kiše, mnogo toga je urađeno te budući objekat poprima svoje konture.

„Urađene su temeljne grede i temeljne stope, urađena je prva tzv. „mrtva“ ploča, zatim pozicija ploča 100 i spremaju se radovi na poziciji 200 – sprat iznad. U dinamičkom smo planu, a radovi idu po projektu. Inače, kamen temeljac je položen za Dan Grada Zenica, a od tada nas vrijeme nije baš mazilo, bilo je dosta snijega i kiše, zbog čega smo morali praviti pauzu, tako da radovi ukupno traju 20 dana. U narednim danima plan je uraditi dvije ploče, nakon čega slijedi krov“, izjavio je Emir Hadžić, šef gradilišta firme „Neimar“ iz Zenice.

Vrijednost projekta iznosi 900.000 konvertibilnih maraka, a finansiran je iz sredstava grada Zenice, Vlade ZDK i Vlade Federacije BiH.

Prema ranijim najava rok za završatak radova je oktobar ove godine.(R.Š.)