Inicijativu Udruženja poslodavaca prihvatila Alba

Inicijativa Udruženja poslodavaca Zenica, koja predviđa olakšice privrednim subjektima, odnosno oslobađanje obaveze plaćanja za usluge prikupljanja, odvoza i deponovanja otpada za period od 15. marta do 15. maja prošle godine, prihvaćena je od strane preduzeća „Alba“ Zenica.

Za provođenje postupka oslobađanja Udruženju poslodavaca potrebni su podaci o nazivu i sjedištu svakog pojedinačnog privrednog subjekta, kao i za poslovnu jedinicu kojoj je u tom periodu bio zabranjen rad, te šifra djelatnosti kojom se utvrđuje da privredni subjekt pripada djelatnosti kojima je bilo zabranjen rad u tom periodu.

Iz Udruženja poslodavaca su zamolili privredne subjekte da do 31. marta tekuće godine dostave ID broj kao i izvod iz statistike.

Također, podsjećaju da određeni privredni subjekti koji su dobili dodatna ovlaštenja i nastavili obavljati djelatnost, a samim tim i proizvoditi otpad, neće biti oslobođeni obaveze plaćanja za pomenuti period, a to se, prije svega odnosi na šaltersku prodaju hrane i pića i slično.

Za sva eventualna pitanja na raspolaganju je kontakt telefon Udruženja poslodavaca Zenica 032/221 960. (Š. B.)