Kasumović: Lidl dolazi u Zenicu

FOTO: biznisinfo.ba

Pripremamo početak uspostave dvije velike poslovno-industrijske zone koje će zaposliti puno ljudi. Oživljavamo Smetove, a dolazi nam i nekoliko velikih svjetskih firmi, među kojima je i Lidl, kazao je u intervjuu za Politički.ba gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

U opširnom intervjuu o trenutnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Zenici, kao i planiranim projektima, Kasumović je najavio reaktiviranje Smetova, gdje će se izgraditi veliki eko park s kućom koja bi bila data izviđačima na korištenje. Vrijednost tog projekta je 1 milion KM.

“Ove godine starta i izgradnja jedne poslovne i jedne proizvodno poslovne zone. Kada one budu završene, otvorit će se prostor za otvaranje više hiljada radnih mjesta. Neki kažu i do 20.000 ljudi će se moći zaposliti, ali ne bih da licitiram”, najavio je Kasumović.

Ozbiljna firma dolazi

Prema njegovim riječima, to će ubrzo biti objavljeno.

Takođe, jedna vrlo ozbiljna svjetska firma završila je registraciju u Sarajevu i ona će raditi iz Zenice.

A i „Lidl“ dolazi u Zenicu“, poručio je Kasumović.

Osnovan Lidl BH

Podsjetimo, kompanija Lidl osnovana je u Bosni i Hercegovini, nakon što je ovaj njemački gigant nedavno najavio ulazak na bh. tržište.

Kako je BiznisInfo već pisao, početni kapital kompanije Lidl BH d.o.o. je skoro million maraka, tačnije 977.915 KM.

Formalni osnivač je firma W E-International Zweite GmbH, a sjedište društva je u ulici Maglajska u Sarajevu.

Direktor firme je Roland Schreiber, a izvršni direktor Allen Halimić. Obojica su radili kao članovi Uprave Lidla Hrvatska.

“Lidl” trenutno ima 11.200 poslovnica u 32 zemlje širom svijeta.

 

biznisinfo.ba