U aprilu zakazana manifestacija “Izbor sportiste grada Zenice”

Nakon jednogodišnje pauze, uzrokovane pandemijom koronavirusa, bit će ponovo održana manifestacija Izbor sportiste grada Zenica. Sportski savez grada, pozvao je sportske klubove, organizacije i pojedince da dostave prijedloge za izbor najuspješnijih za 2020. godinu. Krajnji rok za dostavu prijedloga je 31. mart do 14 sati.

„Do 31. marta idu prijave i aplikacije, a planirano je za Dan oslobođenja Zenice, 12. april, da održimo završnu manifestaciju, ukoliko nam budu dozvoljavale epidemiološke mjere. Prošle godine smo upravo zbog pandemije otkazali izbor sportiste, a ne bih volio da se to ponovi, a ako situacija bude teška ići ćemo na online verziju proglašenja“, izjavio je za Zenicainfo.ba, Đenan Dedić, predsjednik Sportskog saveza grada Zenica.

Aktuelna pandemija poremetila je sve tokove života pa tako i sport. Za razliku od prethodnih sezona, rezultati su bili skromniji.

„To su rezultati individualnih sportova i pojedinaca. Ono što je generalno problem jesu kolektivni sportovi, mada imamo mušku košarku koja je napravila veliki iskorak i postižu odlične rezultate u društvu najboljih“, naglasio je Đenan Dedić.

Žiri će izabrati najbolje u devet kategorija: sportske nade, sportisti iz oblasti sporta osoba s invaliditetom, najuspješniji trener, sportski kolektiv, junior i juniorka, te najuspješniji sportista i sportiskinja u seniorskoj konkurenciji.

„Ja bih volio da to bude jedna široka slika sporta u Zenici i da se svi prijave u što većem broju. Žiri će raditi svoj posao i izabrati najbolje“, optimista je Đenan Dedić.

Završna manifestacija Izbor sportiste grada Zenica 2020, zavisno od epidemioloških prilika bit će održana 12. aprila. (M. P.)