Federalna uprava policije: Apel i molba svim građanima FBiH

FOTO: Zenicainfo.ba (Nejro A.)

Obzirom na naglo pogoršanje epidemiološke situacije izazvane virusom COVID-19, te nepovoljnu situaciju kada je u pitanju porast zaraženih, oboljelih i umrlih na području cijele BiH, Federalna uprava policije (FUP) apeluje na sve građane u FBiH da ozbiljno shvateovu situaciju i poštuju sve mjere i preporuke nadležnih kriznih štabova, jer samo na takav način možemo svi zajedno uticati da se ova situacija stabilizuje.

“Posebno apelujemo na građane Kantona Sarajevo gdje je situacija možda i najteža, da poštuju odluku Vlade Kantona Sarajevo donesenu na osnovu preporuka Kriznog štaba Kantona Sarajevo, a koja se odnosi na mjeru o dvodnevnom lockdownu koja je započela 12.03.2021. godine u 20 sati, a završit će u ponedjeljak, 15.03.2021. godine u 7 sati”, kaže se u saopštenju FUP-a.

Naime, evidentno je da građani Kantona Sarajevo zbog ove odluke Vlade Kantona Sarajevo, borave i planiraju boravak van Kantona, na obližnjim izletištima, planinama ili pak u drugim gradovima s obzirom da ova mjera nije na snazi u drugim kantonima Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, a što može znatno uticati na brže širenje zaraze i još nepovoljniju epidemiološku sliku.

“Ovim putem molimo sve građane da imaju strpljenja, te da poštuju mjere i preporuke u pogledu smanjenja socijalnih kontakta, ograničenog kretanja, okupljanja, držanja propisane distance, nošenja zaštitne maske i sl.”, poručuju iz FUP-a.

Federalna uprava policije će u saradnji sa drugim nadležnim policijskim agencijama i nadležnim organima u Federaciji Bosne i Hercegovine, a u slučaju potrebe poduzeti sve zakonom propisane mjere i radnje iz svoje nadležnosti, dodaje se u saopštenju.

vijesti.ba