Košarkaši “Čelika” sutra dočekuju ekipu “Bosne” iz Sarajeva

Košarkaši “Čelika” sutra igraju derbi meč sa ekipom “Bosne” iz Sarajeva. Bit će to pravi derbi ovog kola, jer obje ekipa u posljednje vrijeme igraju fantastičnu košarku.

Nažalost, zbog pogoršane epidemiološke situacije prisustvo publike sutra neće biti moguće, tako da će se ovaj meč odigrati ponovo bez prisustva gledalca. U dobrom raspoloženju domaćini ulaze u ovaj meč, ali zdravstveni bilten i nije baš najbolji.

„Prvi put se srećemo s tim da zdravstveni bilten nije dobar. U klubu se pojavio stomačni virus i imamo Dedića koji je van stroja i imamo još četiri, pet igrača koji nisu redovno trenirali tako da nam trenažno sedmica nije bila dobra”, kazao je Pandža.

Pandža je kazao da respektuje “Bosnu” jer imaju nekoliko izvanrednih pojedinaca.

„Oni će doći maksimalno spremni jer smo ih dobili u prvom dijelu sezone, a imaju Pašalića, Sokolovića, Hadžifejzovića koji su kvaliteni i mogu igrati bilo gdje u Evropi, ali očekujem nastavak pozitivnog niza”, dodaje naš sagovornik.

“Čelik” je trenutno lider premijerligaškog karavana, Pandža kaže da nisu prije sezone očekivali da će baš biti na prvom mjestu.

„Bilo bi malo preoptimistično. Dobili smo pozivnicu, sa ograničenim budžetom, ulazak u sezonu nije bio dobar, ali trenutno bajka traje i neka traje što duže”, zaključio je Pandža.

Košarkaši “Čelika” i “Bosne” snage će odmjeriti sutra u Areni “Husejin Smajlović” od 18 sati. (N. G.)