FUAD KASUMOVIĆ: “Scena sa aerodroma gdje tročlano Predsjedništvo jedne herojske države, ponizno prosi vakcine podsjetile su me na Keraterm, Omarsku i Trnopolje”

FOTO: klix.ba

Na oficijelnoj Facebook stranici gradonačelnika Zenice, Fuada Kasumovića, jutros je izašao tekst i osvrt vezan za dolazak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, te novonastalu situaciju vezanu za nabavku vakcina.

Gradonačelnik Kasumović u svom tekstu kaže:
“Kažu, jutro je pametnije od noći. Mislio sam da ću prešutjeti, ali ne mogu! Ne mogu progutati gorčinu, da jutro nakon 1. marta, meni jednog od najdražih datuma, na bosanskohercegovačko tlo u vidu dobrotvora i mirotvorca sa mizernih 10.000 vakcina sumnjive kvalitete, slavodobitnički sliječe predsjednik države odgovorne za najveća razaranja u Evropi u 20. vijeku, političar koji dovodi u pitanje opstojnost naše države i negira genocid nad mojim narodom.
Scena sa aerodroma gdje tročlano Predsjedništvo jedne herojske države, ponizno prosi vakcine koje su kao i respiratori davno trebale biti nabavljene, podsjetile su me na Keraterm, Omarsku i Trnopolje kada su logorašima kroz bodljikave žice dijeljeni komadići hljeba i gutljaji vode.
Ne pamtim kada sam se, kao danas jadnije osjećao! Godinama upozoravam da nam je sistem slab, da je Bosne i Hercegovine sve manje i to samo zbog katastrofalne politike koju nam kroje Bakir i Sebija, a provodi njima nekoliko bliskih ljudi.
Nije ovo prvi put da su njihovo neznanje i nesposobnost došli do izražaja, ugrožavajući živote građana i budućnost BiH.
Bosanci i Hercegovci su vrijedni i plemeniti ljudi. Navikli da pomažu, da se bore za sebe, za sebi bliske ljude, za komšije. Hrabri smo i ponosni Bakire uvijek bili. Nije naš narod za sadake i nafake kakvim ga predstavljate ti i tvoji sljedbenici. Građani ovi lijepe ali napaćene zemlje nisu zaslužili da se neko igra sa njihovim životima.
Zato, SRAM I STID neka vas bude i ako imate imalo morala i odgovornosti prema svome narodu i građanima, a znam da ga nemate, trebate već danas podnijeti ostavke na sve funkcije koje nezasluženo obavljate. Vi ste dno dna!”, kazao je Kasumović.
Tekst možete pročitati i klikom OVDJE.