MNK “Neimari” upisao treću uzastopnu pobjedu

Tokom vikenda treću uzastopnu pobjedu upisao je malonogometni klub “Neimari iz Zenice.

U okviru 10. kola Prve futsal lige ekipa trenera Mirka Čampare pobijedila je Konjic sa 3:1, a u susretu koji je odigran u Visokom, za “Neimare” su pogađali dva puta Bajrić u 8. i 35. minuti i Zatagić u 27. minuti susreta.

Pogodak za Konjic postigao je Dizdarević u 20. minuti meča. U okviru 10. kola odigrana je još jedna utakmica i to meč DiaBiH-Žepče koji je završen rezultatom 4:3.

Susret Iskra –Željezničar nije odigran, dok je Drina bila slobodna.

U drugom dijelu lige ekipa “Željezničara” već je propustila susret 8. kola protiv Konjica, dok je u 9. kolu bila slobodna.

Prema dostupnim informacijama ekipa sarajevskog “Želje” ima organizacionih problema i istupila je iz takmičenja. Ovu informaciju za portal sportsport.ba, potvrdio je i trener ovog kluba Haris Rokša.

Susret 10. kola Iskra Vrbas-Željezničar će najvjerovatnije biti registrovan službenim rezultatom 3:0 za domaćina. Nakon nepotpunog kola “Iskra” je i dalje vodeća na tabeli sa  22 boda i sa utakmicom manje, “Neimari” su drugi sa 21 poenom i omjerom 7:2 u pobjedama.

Ova dva tima će se boriti za prvo mjesto i plasman u viši rang takmičenja, a prema rasporedu u narednom 11. kolu “Neimari” bi trebali gostovati kod “Željezničara”, “Konjic” igra sa “DiaBiH”, dok će “Žepče” ugostiti “Drinu”, a slobodna je ekipa “Iskra Vrbas”. (M. P.)