Košarkaši “Čelika” sutra dočekuju ekipu Čapljine

Josip Pandža

Osamnaesto kolo košarkaškog prvenstva BiH za muškarce bit će kompletirano nakon što se odigraju još dvije utakmice. Sutra su na programu mečevi: Borac-Promo i Čelik-Čapljina.

Zenički ligaš je u seriji od četiri uzastopne pobjede i sa omjerom 9:6 u pobjedama, te sa 24 poena su na četvrtoj poziciji. Gosti sa tri susreta manje imaju bonus od 20 poena i 11. poziciju na tabeli, a za vrh tabele ekipi trenera Josipa Pandže potrebna je pobjeda u subotnjem meču.

„Mi smo u nizu od četiri pobjede i ne odgovara nam pauza, toleratni smo prema drugima i problemima koji su u ekipi Čapljine. Mi smo sigurno ispali iz ritma zbog pauze, ne tražimo u tome nikakav alibi. Oni su maksimalno ozbiljni, imaju neke utakmice manje, ali imaju ozbiljan roster i ozbiljan budžet, gore su vrhu tabele. Ovo je izuzetno bitna utakmica za nas“, izjavio je za Zenicainfo.ba, trener “Čelika”, Josip Pandža.

Utakmica Čelik-Čapljina igra se sutra od 17 sati u Areni “Husejin Smajlović”. Zbog odigravanja finala kupa BiH, prvenstvo BiH za košarkaše nastavlja se 20. februara susretima 19. kola, a nakon Čapljine, zenički ligaš će odmjeriti snage sa ekipom Kaknja. (M. P.)