OKK “Čelik” prvi na tabeli nakon 17. odigranih kola u košarkaškom prvenstvu BiH

FOTO: Zenicainfo.ba

Nakon 17. odigranih kola u košarkaškom prvenstvu BiH, zenički “Čelik” je prvi na tabeli sa 24 poena. Tim Josipa Pandže zasluženo je vodeći sa učinkom od 9:6 u pobjedama. Iza zeničkog ligaša su Sparsi, Široki i Sloboda. Sa odličnim igrama i nizom od četiri uzastopne pobjede porasle su i ambicije Čelika. Sve glasnije se razmišlja o Ligi 6 za prvaka.

„Izgledamo dobro na terenu, nemamo ozljeda i bolesti za razliku od nekih drugih ekipa. Dobro smo fizički spremni, imamo najbolju atmosferu u ligi. Neke utakmice smo izgubili u završnici i sada nam se to vraća, a stvarno je lijepo vidjeti “Čelik” na prvom mjestu. Nije realna postavka na tabeli jer Spars ima utakmice manje, ali generalno drugo, treće mjesto je realno što je iznad svih očekivanja“, izjavio je trener Josip Pandža za Zenicainfo.ba.

Josip Pandža

U prošlom kolu u gostima nakon dva produžetka košarkaši “Čelika” savladali su tim “Mladosti” sa 93:90, a u narednom 18. kolu trebali su ugostiti ekipu “Čapljine”. Zbog loše epidemiološke situacije u “Čapljini” ova će se utakmica umjesto 6. februara odigrati sedam dana poslije, odnosno 13. februara od 17 sati u zeničkoj Areni.

„Mi smo u nizu od četiri uzastopne pobjede i nama pauza ne odgovara, međutim maksimalno smo tolerantni prema problemima u kojima se nalazi Čapljina. Nadamo se da i mi nećemo imati problema, ispali smo iz ritma zbog te pauze. Oni su maksimalno ozbiljna ekipa i ovo je veoma bitna utakmica za nas“, optimista je Josip Pandža u iščekivanju duela sa Čapljinom.

Kada je u pitanju plasman u Ligu 6, u stručnom štabu “Čelika” još ne razmišljaju o pojačanjima. Tek kada potvrde učešće među najboljima donijet će konačnu odluku. Odlična atmosfera, maksimalno zalaganje na parketu i trenutna pozicija na tabeli potvrda su da zenički ligaš ima kvalitetan tim.

„Posljednjom pobjedom u gostima napravili smo odličan potez prema Ligi 6 koja je potpuno nova liga, jedan novi format gdje se kreće od nule. Sve je moguće, koliko ćemo napraviti sve zavisi od nas“, kazao je za naš portal košarkaš Ermin Dedić. (M. P.)