Desni bek Samir Korjenić potpisao za RK “Čelik”

Prvog dana proteklog vikenda Rukometni klub “Čelik” dobio je pojačanje. Iskusni desni bek Samir Korjenić potpisao je trogodišnji ugovor za “Čelik”. Korjenić u Zenicu dolazi iz premijerligaša BiH “Slavije”, a prije toga je nastupao za “Bosnu” Sarajevo, “Vogošću” i “Bosnu” Visoko.

”Odavno imamo upražnjenu poziciju desnog beka u timu, jer je i inače jako malo ljevorukih igrača u rukometu. Nadam se i očekujem da ćemo s ovim pojačanjem još lakše stići do Premijer lige BiH, što je naš najveći cilj”, izjavio je Pane Škrbić, predsjednik RK “Čelika”.

Samir Korjenić je nakon potpisa ugovora za RK “Čelik” izjavio:

”Sretan sam što dolazim u RK “Čelik”, o kome sve znam. Drago mi je da mogu pomoći oko plasmana “Čelika” u Premijer ligu. U “Čeliku” poznajem gotovo sve igrače, sjajni su to momci i neće mi biti teško da se potpuno uklopim u tim”, kazao je Samir Korjenić, nakon potpisivanja ugovora.

Korjenić će se ekipi zeničkog ligaša priključiti 2. februara, a tokom ove sedmice zenički ligaš će odigrati dvije prijateljske utakmice sa “Bosnom” iz Visokog, 3. i 6. februara.

Kup utakmicu “Čelik” igra 13. februara u Tuzli, protiv prošlogodišnjeg pobjednika Kupa BiH, RK “Slobode”. (M. P.)