Započeli novinarski treninzi u okviru projekta “Glas mladih”

FOTO: Zenicainfo.ba

RTV Zenica uskoro kreće sa realizacijom omladinskih emisija u okviru projekta koji je potpisan sa organizacijama IOM, USAID i BHRI. Prvi u nizu treninga namijenjenih kandidatima koji su prošli audiciju na RTV Zenica, a koji će, u narednih šest mjeseci, realizovati 25 emisija pod nazivom „Glas mladih“ održan je danas u prostorijama Doma mladih Zenica.

Predavači su bili vetereni novinarstva Boro Kontić i Amir Zukić.

“U novom serijalu koji će raditi ovi mladi ljudi danas smo ih upoznavali sa segmenatima razgovora u studiju, na terenu, anketa, satire, muzike i svega onoga što zanima mlade ljude. Sve će biti obrađeno na jedan moderan televizijski način”, kazao nam je novinar predavač Amir Zukić.

Amir Zukić

Direktor Media Centra Sarajevo, specijalizirani edukator novinara, Boro Kontić navodi kako su na predavanja doveli najbolje novinare i da su očekivanja velika. Polako ih uvode u posao i pokušavaju da ih dovedu do jedne situacije radne temperature i da shvate dobro šta im je posao i da urade taj posao. Za sutra je najavio predavanje novinara Nikole Vučića.

Boro Kontic

Podsjetimo, emisije ćete moći pratiti subotom u 17 sati iz studija „A“ RTV Zenica i trajat će po 40 minuta. Emitovat će se na svim platformama RTV Zenica, u programima radija, televizije i internet stranice zenicainfo.ba. (E.S.)