Košarkaši “Čelika” sutra dočekuju ekipu “Leotara”

Nakon pobjede u gostima protiv “Slobode” sa 61:67, naredno 11. kolo košarkašima “Čelika” donosi još jedan derbi. Sutra će ugostiti ekipu “Leotara”. Ovo je ujedno utakmica za treće mjesto, jer oba tima u meč ulaze sa istim omjerom 5:4 u pobjedama i sa 14 bodova. Trener zeničkog ligaša Josip Pandža na današnjoj press konferenciji između ostalog izjavio je kako će utakmica biti izuzetno teška i nezgodna, ali da od svog tima očekuje maksimalnu ozbiljnost  i povoljan rezultat.

“Pobjedu u Tuzli smo proslavili u jednoj  noći i pokušali ostati prizemni. Maksimalno ozbiljno gledamo “Leotar”, a oni imaju 5-6 kvalitetnih igrača koji imaju iza sebe evropsko iskustvo. Bit će to nezgodna utakmica, a mi smo u naletu i nadam se da ćemo biti fokusirani na svaki detalj i svaku sekundu meča. Onda imamo priliku da pobjedom zasjednemo na treće mjesto, što bi stvarno bilo veliko“, izjavio je na današnjoj press konferenciji trener Josip Pandža.

Kako je najavio Goran Bulajić, predsjednik Kluba, prvi put su ove sezone krenuli u prodaju karata za utakmicu sa “Leotarom” po cijeni od 5,00 KM i da se nadaju da će naići na veliki odziv zeničkih ljubitelja košarke i navijača.

„Nažalost i dalje smo onemogućeni za prisustvo publike na domaćim utakmicama, zato smo se odlučili za drugačiji pristup. U opticaj smo pustili karte po cijeni od 5,00 KM, koje bi nam puno značile kao finansijski podstrek. U početku smo znali da će nam nedostatak publike faliti kao i finansijski priliv, a na ovaj način ćemo pokušati bar nekako ublažiti posljedice ne prisustva publike na tribinama“, najavio je akciju na današnjoj press konferenciji Goran Bulajić, predsjednik OKK “Čelik”.

Haris Čurevac u ime košarkaša poručio je da atmosfera u ekipi na visokom nivou i da neće razočarati svoje navijače, kojima će podariti još jednu pobjedu.

Utakmica Čelik-Leotar igra se sutra 19. decembra u Areni “Husejin Smajlović” od 17 sati bez prisustva publike. Do kraja godine košarkaši “Čelika” će odigrati ukupno četiri utakmice, a nakon “Leotara” očekuje ih kup utakmica sa “Kaknjom”, zatim susret protiv “Borca” i utakmica sa OKK “Spars”. (M. P.)