Festival “IFET 2020” priređuje i ovaj vikend zanimljiv program za djecu i mlade

Bosansko narodno pozorište Zenica u okviru šestog internacionalnog festivala edukativnog teatra – IFET 2020. priređuje i ovaj vikend zanimljiv program za djecu i mlade na sceni, ali i na svom Youtube kanalu BNP Zenica.

 

“U subotu, 19. decembra od 12 sati na Youtube kanalu BNP Zenica će biti dostupna predstava „Vanja“ Pozorišta za decu iz Kragujevca. Predstava je nastala po motivima teksta Kobija Jamade i u režiji Emilije Mrdaković.  Nažalost, zbog epidemiološke situacije nismo bili u prilici ugostiti ovaj ansambl, ali su nam ustupili online predstavu koja će biti dostupna našoj publici od subote. U nedjelju od 18 sati na sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica gostuje predstava „Obična priča“ nastala u produkciji Kulturne scene „Male stvari“ iz Trebinja. Predstava „Obična priča“ rađena je po ideji Mitra Milićevića i Milice Salate, a govori o ljubavi dvoje mladih koja ne može biti ostvarena uslijed brojnih predrasuda, društvenih podjela te brojnim ”repovima” iz prošlosti… „Obična priča“ progovara o predrasudama, podjelama, mržnji i odrastanju na ovim našim prostorima ali i o ljubavi i pruženoj ruci onda kada je najteže. Obzirom da je ovogodišnji IFET posvećen i djeci i mladima svakako odlična prilika da ih pozovemo da budu uz naš program tokom vikenda”, kazala je Merima Handanović, PR Bosanskog narodnog pozorišta.

Ovogodišnji šesti Internacionalni festival edukativnog teatra otvoren je 5. decembra i trajat će do 27. decembra. Publika će imati priliku pogledati ukupno devet predstava, a festival će biti zatvoren predstavom „Snjeguljica“ u režiji Davora Dokleja dramskog studija „Dada“, kulturnog društva iz Hrvatske. (B. D.)