Zmajevi u grupi D sa Francuskom, Ukrajinom, Kazahstanom i Finskom

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine saznala je imena rivala u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. koje će se održati u Kataru. Na današnjem žrijebu u Cirihu, Zmajevi su izvučeni u grupu D gdje su još smješteni Francuska, Ukrajina, Finska. Naša reprezentacija bila je svrstana tek u četvrti šešir, pa je bilo očekivano da nam žrijeb dodijeli kvalitetnije suparnike.

U bubnju se našlo 55 evropskih reprezentacija koje su svrstane u 10 grupa, a Zmajevi su na kraju voljom žrijeba smješteni u grupu D zajedno sa selekcijama Francuske, Ukrajine, Finske i Kazahstana.

Prvo kolo kvalifikacija na rasporedu je 24. i 25. marta, a posljednje 10. kolo igra se od 14. do 16. novembra naredne godine.

Na Svjetsko prvenstvo će se plasirati samo pobjednici grupa, dok će drugoplasirane ekipe zajedno s dvije najbolje ekipe iz Lige nacija koje se nisu plasirale igrati baraž. Na kraju baraža dobit ćemo još tri selekcije koje će s preostalih 10 pobjednika grupa činiti 13 reprezentacija iz Evrope na Svjetskom prvenstvu.

Od 21. novembra do 18. decembra 2022. održat će se Svjetsko prvenstvo u pet katarskih gradova (Doha, Lusail, Al Khor, Al Wakrah, Al Rayyan) i Kazahstan.

 

Klix.ba