Odbojkašice “Željezare” Zenica prve u Prvoj ženskoj federalnoj ligi

FOTO: Zenicainfo.ba

Odbojkašice “Željezare” Zenica prvi dio sezone u Prvoj ženskoj federalnoj ligi završile su na prvom mjestu.

Ubjedljivo su najbolje u jesenjem dijelu takmičenja sa omjerom 8:0 u pobjedama i sa 24 poena. Ekipa trenera Sulje Hercega sve susrete riješila je u svoju korist sa maksimalnih 3:0 u setovima. Plod je to kvalitetnog rada sa odbojkašicama i velikog zalaganja na parketu. Do početka drugog dijela lige slijedi pauza koju će stručni štab iskoristiti za rad sa mladima, pripremu seniorki za nastavak i takmičenje za mlađe selekcije. Uz dobre pripreme vjeruju da će obezbijediti ulazak u viši rang takmičenja, Super ligu Federacije BiH.

„Mislim da smo uradili dobar posao, a tek smo na pola puta. Ostaje nam druga polovica gdje ćemo se dobro pripremiti, motivisati igračice i završiti u Super ligi, a mislim da smo pokazali da nam je tu i mjesto. Treba biti maksimalno motivisan i fokusiran da bi sve utakmice dobio sa 3:0, a iako smo imali problema sa trenažnim procesom to se nije odrazilo na formu jer smo zajedno sa upravom to kvalitetno riješili“, izjavio je za Zenicainfo.ba, Suljo Heceg, trener ŽOK “Željezara” Zenica.

Uz nedostatak finansijskih sredstava, najveći problem u proteklom periodu bio je i nedovoljan broj termina za trenažni proces u Sali Prve Gimnazije, gdje ujedno odigravaju prvenstvene mečeve. Ambiciozna Uprava kluba na čelu sa Senadom Čerimović se nada da će i Gradska uprava u narednom periodu kvalitetnije podržati rad Odbojkaškog kluba “Željezara” Zenica.

„Uprava je više nego zadovoljna sa rezultatima, a djevojke su više nego raspoložene za nastupe. Nama ostaje da odmah ugovaramo termine za korištenje dvorane, jer nam ugovor traje do 31. decembra. Klub ne stoji dobro sa finansijama, a od Gradske uprave klub je dobio najmanje za ovu sezonu. Nadamo se da će naš rezultat i borba u ovom sportu doprinijeti i da će nam Gradska uprava pomoći. Slijede nam takmičenja u mlađim kategorijama, pa bi dobro bilo ako uspjemo obezbijediti zimske pripreme za naše seniorke. Gužva nam je u dvorani i ne mogu se kvalitetno odraditi treninzi. Snalazimo se kako znamo i umijemo, a idemo i do Viteza gdje treniramo”, pored mnogo problema sa kojima se susreću optimista je Senada Čerimović, predsjednica ŽOK “Željezara” Zenica.

U pauzi prvenstva odbojkašice “Željezare” očekuju nastupi u mlađim kategorijama kao i na turniru koji bi se trebao održati u Zenici. (M. P.)