Nastavljeni radovi na asfaltiranju ulice Bistua Nuova

FOTO: Zenicainfo.ba

Gradska uprava Zenica na čelu sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem nastavlja sa uređenjem putne infrastrukture na području grada. Danas (ponedjeljak) izvršeno završno asfaltiranje dionice ulici Bistua Nuova, od skretanja za naselje Mlini do skretanja za naselje Palinovići.

Riječ je o asfaltiranju oko 700 metara puta iz Sporazuma Grada Zenica i Javnog preduzeća “Autoceste FBiH”, a radove izvodi firma “Euroasfalt”.

Gradonačelnik Kasumović podjeća kako su ovi radovi trebali biti okončani prije dva mjeseca ali da je zbog tehničkih problema na samom terenu, kao i zbog zauzetosti operative na drugim projektima, došlo do prolongiranja rokova.

„Od kako sam preuzeo vođenje grada, u više navrata obišao sam sve mjesne zajednice, razgovarali sa mještanima i utvrdili prioritete koje je potrebno uraditi kako bi unaprijedili život u svakom dijelu Zenice. Stanje putne infrastrukture na području Zenice je bilo u katastrofalnom stanju i danas imamo mnogo bolju sliku. Na taj način smo osigurali bolju svakodnevnicu svim građanima i stvorili uslove za razvoj svih naselja“, kaže gradonačelnik Kasumović.

Novi asfalt u dužini od 4,8 kilometara, izgrađena pješačka staza, nova vodovodna linija u okviru projekta „Regionalni vodovod Plava voda“ i gasovodna linija trebali bi unaprijediti i poboljšati kvalitetu života u ovom dijelu Zenice.