Radovi na izgradnji puta u Smajićima

FOTO: Zenicainfo.ba

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, sa saradnicima, posjetio je mjesnu zajednicu Smajići, gdje su u toku radovi na izgradnji puta u ukupnoj dužini 240 metara.Vrijednost investicije iznosi 63 500 konvertibilnih maraka.

“Smajići su bili najzapostavljeniji u Nemilskom slivu. To je jedina MZ koja nije imala asfalta. Gradska uprava je izdvojila ove godine sredstva da se asfaltiraju kompletni Gornji i Donji Smajići, međutim sada imamo problem. Treba se napraviti nekoliko potpornih zidova, jer projekat koji je rađen davno nekad je takav da ne bi mogli automobili prolaziti i danas sam pozvan ovdje da Grad Zenica odobri dodatna sredstva kako bi ovi poslovi bili završeni. To će gradska uprava i učiniti“, rekao je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Radovi na putu privremeno su obustavljeni zbog problema na terenu.

“Ovo je nastavak puta za Gornje Smajiće. Dužina dionice, koju rješavamo, je 240 metara i vrijednost investicije iznosi 63.500 konvertibilnih maraka. Na ovoj dionici imamo predviđeno asfaltiranje, izgradnju potpornih zidova, osiguranje kosina i rješavanje odvodnje. Nakon izmjene projektne dokumentacije za očekivati je da izvođač ubrza radove i iskoristi preostali dio građevinske sezone“, istakla je Sabira Helvida, pomoćnica gradonačelnika za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove.

U mjesnoj zajednici Bistričak zadovoljni su brzom reakcijom gradske uprave.

“Zahvaljujemo se gradonačelniku na dolasku jer ovdje je stvarno problem jedan. I sam izvođač na dionici prema Gornjim Smajićima ne može da obavlja poslove sa svojim mašinama jer imamo na dva-tri mjesta usko grlo na projektovanoj dionici puta i sada pokušavamo da riješimo ovaj problem“, rekao je Hasan Halilović, predsjednik MZ Bistričak. (R. Š.)