Ovogodišnju sezonu u prvenstvu BiH košarkašice zeničkog Čelika otvorile sa tri pobjede

FOTO: Zenicainfo.ba

Ovogodišnju sezonu u prvenstvu BiH košarkašice zeničkog Čelika odlično su otvorile sa tri pobjede na domaćem parketu protiv Leotara i Jumpera i na gostovanju sa Mladim Krajišnikom. Do tada su uspješno uz poštivanje svih epidemioloških mjera provodili trenažni proces i igrali utakmice, a nakon utakmice u Banja Luci u izolaciju je morala trenerica Aida Kalušić i sedam košarkašica.

“Mi smo sezonu počeli sa tri pobjede, sa gostujućom u Banja Luci i dva domaća susreta. Nakon trećeg kola 17. oktobra počeli su prvi simptomi koronavirusa, a i sedam djevojaka je bilo pozitivno, te smo uspješno to prebrodili. Počeli smo sa radom prošle sedmice i pridružila nam se i Nedžla Kovačević. Mogu reći da nam je korona narušila kontinuitet dobrog i kvalitetnog rada, te se nadam da ćemo sve ovo prevazići i nastaviti sa radom. Već u petak 13. 11. igramo u Tuzli utakmicu sa Jedinstvom, koju nadoknađujemo. Sljedeće sedmice imamo dvije utakmice protiv Konjica i Banovića i nadam se da ćemo pobjedom u Tuzli vratiti motivaciju i dobar ritam koji smo imali prije pandemije“, izjavila je za Zenicainfo.ba, trenerica KŽK Čelik, Aida Kalušić.

Aida Kalušić

Prema trenutnoj situaciji u našoj zemlji i stanjem sa pandemijom Covida 19, ovogodišnje prvenstvo BiH u košarci bit će izuzetno teško i neizvjesno do samog kraja, a zdravlje djevojaka i sportista je ipak u prvom planu.

“Generalno mislim da ove sezone rezultat ne treba da bude na pravom mjestu, a bitno je zdravlje svih djevojaka i da se košarka vrati na nivo koji smo imali i prošle godine“, optimista je trenerica Aida Kalušić.

Zaostalu utakmicu 4. kola protiv Jedinstva u Tuzli košarkašice Čelika igraju 13. novembra od 17 sati, a prema najavama stručnog štaba ekipa Čelika bit će kompletna i vjeruju u pobjedu sa kojom ostaju u vrhu tabele. (M. P.)