Završeni radovi na asfaltiranju puta u Putovićima

FOTO: Zenicainfo.ba

U zeničkoj mjesnoj zajednici Putovići danas su završeni radovi na asfaltiranju puta u dužini od 250 metara. Sredstva za ove namjene u iznosu od 28.500 KM obezbijedila je Gradska uprava Zenice.

“Dok su neke stranke otpočele ranu predizbornu kampanju, te obilaze građane i prodaju im maglu, Gradska uprava sve vrijeme, tri i po godine, radi, te mi nastavljamo raditi, a danas smo u Putovićima, gdje je po želji mještana urađena ova cesta i neka je koriste u zdravlju i veselju”, rekao je ovom prilikom Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

“Ovaj put je prije asfaltiranja bio katastrofalan i to za veći dio Putovića, na lokaciji koja je i naseljenija i zato je ovaj projekt značajan za Putovićko polje”, navodi Elmin Šabanović, sekretar za mjesne zajednice tog područja, napominjući da ovo nije jedini projekt u Putovićima, jer slijedi betoniranje i drugih puteva na ovom prostoru, ali i nastavak radova na kanalizaciji, u vrijednosti od 80.000 KM, što je jedan od najznačajnijih projekata za mještane ovoga kraja.

 

Vesna Jovanović