Na području Kantona javni red i mir narušen u tri slučaja

Na području Kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Breza

Dana 23.09.2020. godine, u 15,00 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Breza se obratilo lice L.M., iz Breze, i tom prilikom prijavilo prijetnje upućene od strane nepoznatog lica. Policijski službenici su nakon zaprimljene prijave poduzeli mjere i radnje na dokumentovanju krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti i otkrivanju izvršioca istog.

Tešanj

Dana 23.09.2020. godine, u 17,00 sati, u mjestu Jelah, službenici Policijske stanice Tešanj su izvršili zaustavljanje i kontrolu puntočkog motornog vozila marke “Golf 2”, bez registarskih oznaka, kojim je upravljalo lice S.E., rođeno 1952. godine, iz Tešnja, kojom prilikom je utvrđeno da kontrolisano vozilo nije registrovano, te da vozač istog upravlja vozilom prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilima. Takođe je izvršenim provjerama utvrđeno, da je navedeno lice višestruki povratnik u činjenju prekršaja u saobraćaju. Izvršenim pregledom lica i vozila policijski službenici su takođe pronašli pištoljski okvir sa šest komada metaka cal. 7,65 mm. Na mjestu kontrole je izvršen uviđaj, dok je navedeno lice lišeno slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada. Policijski službenici su sporno vozilo privremeno oduzeli i izmjestili na službeni parking prostor Policijske stanice Tešanj, gdje će biti predmet daljnjih provera i postupanja.

Usora

Dana 23.09.2020. godine, u 16,35 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Usora se obratilo lice P.I., iz Usore, i tom prilikom prijavilo da je iz bunara, u mjestu Žabljak, od strane nepoznatog lica otuđena vodena pumpa vlasništvo firme “VRT” d.o.o. Usora.  Daljnji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju prijavljenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Usora.

Vareš

Dana 23.09.2020. godine, u 09,25 sati, u dežurnoj službi Policijske stanice Vareš je prijavljeno otuđenje drvne mase u količini od četiri kubna metra, sa lagera u mjestu Draževići, vlasništvo JP ”Šumsko-privredno društvo Zeničko-dobojskog kantona” d.o.o. Zavidovići. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Vareš.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.