ZSF 2020 ONLINE: Večeras koncert Sandre Bagarić

Kao redovni program ovogodišnjeg Zenica Summer Festa Online, večeras gledamo i slušamo solistički koncert operne pjevačice Sandre Bagarić. Sandru smo putem modernih tenhnologija zatekli na Jadranskoj obali, lijepu i raspoloženu, kao i obično. Razgovarali smo s njom i evo šta nam je Sandra rekla:

„Bilo je to super vrijeme prije korone, kada smo se kretali gdje smo htjeli, pravili koncerte, grlili se i ljubili. Tada, prošlog ljeta nismo bili svjesni koliko smo sretni“, emotivna je Sandra Bagarić na početku našeg intervjua i dalje dodaje:

„Doći u Zenicu mi je bila strašna, strašna odgovornost, jer je uvijek najteže doći pred svoje (publiku). Mislim da mi od tih trenutaka u Bosanskom narodnom pozorištu prošlog ljeta, nije bilo važnijih, iako sam imala, za karijeru, sigurno krucijalnih trenutaka. U zeničkom pozorištu sam, kao mala, prisustvovala predstavama, išla u muzičku školu, šetala od Kidrićeve, mojoj baki u Travničku ulicu. I dan-danas nastojim dovesti muža i djecu kad god nam to obeveze dozvole u svoj rodni grad“, priča nam Sandra napominjući da je njenu porodicu više od pandemije pogodio potres u Zagrebu.

„Sreća u nesreći je da imamo malu oazu na moru pa smo sve vrijeme tu. Navikli smo se s vremenom muž i ja da stvaramo studijski, od doma. Povremeno smo išli u Zagreb popraviti stan i nakupline, ja sam imala studijskih snimanja s Zagrebačkom filharmonijom s kojom radim omaž o svojoj operskoj karijeri, dok i u kući radimo, snimamo novi CD hrvatske lirike“, iskrena je Sandra čiji koncert pratimo večeras na svim platfomama RTV Zenica.

Alma Huskić