Zenica: Promocija knjige “Izgubljena historija” autora Michaela H.Morgana

All-focus

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini, Muftijstvo zeničko, u okviru manifestacije Lastavica 2020. u ljetnoj bašti u Staroj Čaršiji organizovali su promociju knjige “Izgubljena historija” autora Michaela H.Morgana.

Knjiga govori o nedovoljno poznatom ili zaboravljenom naslijeđu muslimana i islamske civilizacije. Pisac vješto u maniru pripovjedača iznosi niz egzaktnih informacija o postignućima, kako u nauci i umjetnosti, tako i u društvenom segmentu tolerancije i ljudskih prava, stavljajući sve to u kontekst vremena i vješto preslikavajući u današnju stvarnost.

“U vremenu kada se islamu i muslimanima negira bilo kakva pozitivna osobina i doprinos napretku čovječanstva, ovo je izuzetno vrijedno djelo napisano rukom objektivnog historičara”, istakao je mr. Edin Mezit, jedan od promotora knjige.

Pomotori knjige bili su prof.dr.Ahmet Alibašić, prof.dr. Sedad Dizdarević, Mr. Edin Mezit, prevodilac knjige, muftija hfz.doc.dr. Mevludin Dizdarević, a moderator je bio mr. Jakub ef. Salkica.(Edin S.)