Raspisan Javni poziv za sufinansiranje proljetne sjetve

Na bazi ovogodišnjeg Programa mjera za unapređenje poljoprivredne proizvodnje na prostoru Grada Zenica, njegova resorna Služba ovih dana je raspisala Javni poziv za sufinansiranje proljetne sjetve, a sredstva su namijenjena za poljoprivredne proizvođače , koji su obavili proljetnu sjetvu i koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava na ovom prostoru.

„Ovim pozivom isključivo će se refundirati troškovi kupovine repromaterijala, mineralnog đubriva, zaštitnih sredstava i sjemenskog materijala i to u maksimalnom pojedinačnom iznosu po korisniku do 1.000 KM, dok ukupna sredstva za ove namjene iznose 181.618 maraka“, navodi Edis Klepo, stručni saradnik za poljoprivredu u Službi za privredu i upravljanje razvojem Grada Zenica.

Javni poziv za sufinansiranje proljetne sjetve na prostoru Grada Zenice otvoren je do 01. avgusta ove godine, do kada se i podnose prijave na njega, a potrebne obrazce svi zainteresovani, koji ispunjavaju uslove, mogu naći na veb stranici ili na protokolu Gradske uprave.

„Glavni cilj ovih aktivnosti je unapređenje poljoprivredne proizvodnje, ali i podrška poljoprivrednim proizvođačima na prostoru Grada Zenica“, ističe Edis Klepo, stručni saradnik za poljoprivredu u Službi za privredu i upravljanje razvojem Grada Zenica.(V.J.)