Novi slučajevi koronavirusa u Zenici povezani sa kolektivom jedne mikrokreditne organizacije

U posljednja 24 sata u Zenici je zabilježeno osam ili devet novih slučajeva oboljenja od COVID-a 19. U Zeničko-dobojskom kantonu trenutno je blizu 150 aktivnih slučajeva, a Krizni zdravstveni štab  ocjenjuje da je situacija pod kontrolom, te da virus gubi na snazi.

Izvor zaraze koronavirusom poznat je za sve nove slučajeve u Zenici, koji se uglavnom povezuju sa kolektivom jedne mikrokreditne organizacije, saznajemo od predsjednika Kriznog zdravstvenog štaba Zeničko-dobojskog kantona, dr Adnana Jupića.

On dodaje da situacija nije kritična niti opasna, iako je na području Zeničko-dobojskog kantona trenutno blizu 150 aktivnih slučajeva.

„Virus već dugo kruži i prilično je oslabio, ali to nije razlog da se opustimo i prestanemo primjenjivati mjere zaštite”, ističe Jupić. Ako se građani budu savjesno pridržavali mjera prevencije, kako je to do sada bilo, one će uskoro same po sebi izgubiti smisao, optimističan je predsjednik Kriznog zdravstvenog štaba Zeničko-dobojskog kantina, dr Adnan Jupić.

To ipak ne znači da je epidemiji kraj, ukazuje dr Jupić. Mjere prevencije širenja koronavirusa i dalje su na snazi. Ako se ih se građani budu, kao i do sada, savjesno pridržavali, one će uskoro same po sebi izgubiti smisao, optimističan je predsjednik Kriznog zdravstvenog štaba Zeničko-dobojskog kantona, dr Adnan Jupić.(Sanja S.)