Zenički atletičar Abedin Mujezinović dobio stipendiju Olimpijskog komiteta BiH

Stonoteniserka Emina Hadžiahmetović je nakon niza povreda i  dugogodišnje povrede leđa, u konsultacijama sa svojim ljekarima, odlučila da završi svoju profesionalnu sportsku karijeru. Također, Emina će odustati od svoje stipendije, kako bi je ustupila drugim, potencijelnim, sportistima da nastupe na OI Tokyo 2021. za Bosnu i Hercegovinu.

Druga stipendija koja je zamijenjena odnosi se na džudistu Haruna Sadiković.

Ove stipendije dodijeljene su atletičaru Abedinu Mujezinović, te Taekwondo savezu BiH, koji će ove stipendije koristiti za pripremu i nastupe na kvalifikacionim takmičenjima za OI Tokyo 2021 bh. taekwondoista Marije Štetić i Dinka Šegedin.

Stipendije će biti operativne od septembra 2020. godine do početka OI Tokyo 2021.

Olimpijski komitet BiH (OK BIH) nastavlja sa svojim aktivnostima podrške najboljim sportistima i Savezima. Projekti podrške imaju za cilj profesionalizirati rad sportista, te postići unificiran izgled svih naših reprezentativaca i Saveza na međunarodnim takmičenjima.

I pored COVID-19 pandemije,  u prostorijama Olimpijskog komiteta dodijelio je sportsku opremu za četiri Saveza (odbojkaški, ragbi, stonoteniski i sankaški) koji su je sa oduševljenjem primili i proslijedili sportistima.