Nakon dvomjesečne pauze počeo sa radom gradski javni prevoz

Shodno odluci Federalnog štaba civilne zaštite, od jutros je na prostoru Grada Zenice počeo sa radom javni linijski prevoz.

Nakon gotovo dvomjesečne pauze u radu, izazvane mjerama suzbijanja širenja pandemije korone, gradski prevoz funkcioniše uz poštivanje preporuka federalnog Zavoda za javno zdravstvo i na radost sugrađana, koji ga koriste.

„Drago mi je da počeo sa radom javni prevoz, ponajviše zbog ljudi sa sela i okolnih mjesta, a ja idem iz grada u Crkvice, pa mogu i pješke, al’ sad voze i autobusi, pa je lakše tako, kaže naš sugrađanin“, Dragan Mizdrak.

„Nosim zaštitnu masku, imam i rukavice, a i putnici se pridržavaju svih zaštitnih mjera, noseći ličnu zaštitu, koristeći samo označena sjedišta na propisanoj udaljenostii ne koristeći rukohvate, osim samo prilikom ulaska i izlaska iz autobusa“, navodi Mirnes Mujić, jedan od vozača autobusa gradskog javnog prevoza u Zenici.

„Zasad zaista nema nikakvih problema u poštivanju potrebnih preporuka“, potvrdio nam je i Nihad Beganović kontrolor u zeničkom javnom prevozu, napominjući da je danas primijetan znatno manji broj putnika u javnom prevozu. (Vesna J.)